24 Ekim 2017 Salı

MOMO






"Bir insanın çok dostu olabilir ama insan, onların içinden bazılarını kendine daha yakın bulur ve onları daha çok sever."


"Günlük yaşam içinde çok büyük bir sır vardır. Herkesin bunda bir payı bulunur ve herkes onu bilir ama pek az kimse bu konuya kafa yorar. Çoğu kimse onu olduğu gibi benimser ve ona asla şaşırmaz. Bu büyük sır, zamandır."


"Zaman tasarruf edeyim derken aslında başka şeylerden tasarruf ettiğinin kimse farkında değildi. Yaşamlarının gittikçe daha zavallı, daha tekdüze ve daha soğuk geçtiğini kavramak istemiyorlardı. Oysa zaman yaşamın kendisiydi. Ve yaşamın yeri yürekti. İnsanlar zamandan tasarruf ettikçe, zaman azalıyordu."



Michael Ende'nin hayal gücü ile gerçeklikten harmanladığı harika bir roman. Momo adlı küçük kız kitabın başkahramanı. Olaylar da Momo ve onu çok seven dostları etrafında geçiyor. Bize verilmek istenen mesaj insanların geçirmiş oldukları zamanların aslında ne kadar kıymetli ve kendilerine özgü olduğu. 

Bu kitapta küçük ama bir o kadar da cesur yürekli olan Momo, karşısına Duman Adamlar lakabını taşıyan ve insanların zamanlarını çalan zaman tasarrufçularıyla olan mücadelesini göreceksiniz. 

Hayatta en önemli şey anı yaşamak. Geleceği bilmeyen bizler için kesin kararlar almamak. Günümüzde yaşayan, her yere alelacele koşturup bu yüzden de işlerini severek ve düzgünce yapmayan insanları bu kitapta da görmek mümkün. Her yaştan kimsenin okuması gereken bir kitap bana göre Momo. 



"Bütün yaşam bir hikayedir ve biz de onun içindeyiz."


21 yorum:

  1. Çok güzel anlatmışsın canım emeğine sağlık:) Anı yaşamak çok önemli dedğin gibi.
    Yazıların çok akıcı . Takibe aldım canım banada beklerim bloğum ilgini çekerse sevgiler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Sizi de ziyaret edeceğim en kısa zamanda.. Mutlu günler! 😊

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Çocuk kitabından ziyade herkese hitap eden bir kitap gibi görünüyor. Vermek istediği mesaj da gerçekten çok güzelmiş. listeme ekledim. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle,her yaşa hitap ediyor. İçerik, vermek istediği mesajlar bir kenara yazıp uygulamalık. Teşekkür ediyorum.💖

      Sil
  4. Tam benlik bir kitap. Bayılıyorum böyle ders veren kitaplara :)

    YanıtlaSil
  5. Yakın zamanda oğluma aldığım kitap ama bende okuyacağım.

    YanıtlaSil
  6. Adını sıkça duyduğum bu kitabın okuma zamanı geldi herhalde. Baş kahramanı çocuk olan kitapları seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden keyifli okumalar öyleyse. Akıcı, hoş bir kitap.. Sevgilerle!

      Sil
  7. heeeey süfer kitaplardan birini okumuşsuuun. benim instagramda da var buuu, küçük frensin yanındaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet süperdi Deep! Ya öyle mii? Ben çok kullanmıyorum instagramı hatta hiç kullanmıyorum. 🙊☺️ Ama bakacağım inşallah. 💖

      Sil
  8. Çok severim Momo'yu !! Harika bir kitap

    YanıtlaSil
  9. Yanıtlar
    1. Çok güzel bir kitaptı. Blogunda tanışmış oldum. 😊💖

      Sil
  10. Çok güzel bir kitapmış hemen listeme ekliyorum. Ben nasıl kaçırmışım ki acaba bunu:) O zaman çok teşekkür ederim ve hayat ne ki sonuçta anlık bir buluşma. Anın tadını çıkarın... Blogunuzu çok beğendim bundan sonra takipteyim bana da beklerim.

    YanıtlaSil
  11. Momo 'ya da daha öncee çok denk gelmiştim.Okumaya bir türlü fırsat bulamadım :/

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER