22 Ekim 2017 Pazar

YILDIZLARARASI




Bugün sana pazar günü izleyebileceğin çok güzel bir film önereceğim. Ben bu filmle biraz geç karşılaşmış olsam da sen geç kalmadın izlemek için. 😏 Film bilimkurgu tadında ve ara ara duygusal sahnelere de yer verilmiş. 

Cooper, Nasa'da görev yapmış eski pilotlardandır ve mühendistir. Yaşamına kendi çiftliğinde iki çocuğu ve babası ile çiftçilikle uğraşarak devam eder.  Cooper, geçmişindeki mesleğine olan özlemini içinde hep saklar. Kızı Murph de babasının izinden gitmeye pek heveslidir. Babası gibi bilime meraklı ve zekidir.

Birgün Nasa'dan inanılmaz bir teklif alan Cooper, bu teklifi değerlendirir. Çünkü dünya büyük bir tehlike altındadır. Verilen koordinatlar doğrultusunda tekrar uzay yolculuğu yapıp yaşanılması planlanan gezegenin kontrol edilmesi, bulguların doğruluğunun karşılaştırılması istenilir. Ama bir taraftan da ailesini ardında bırakma fikrini düşünen Cooper en çokta küçük çocuğu Murph için üzgün hisseder. Cooper'ın gideceği gezegen ile dünyada işleyen zaman kavramı arasında da büyük bir fark vardır. 

Filmin konusu mükemmel. Eğer bilimkurgu seviyorum derseniz bir şans verin bu filme.


18 yorum:

  1. Ben izlediğimde çok beğenmiştim çok güzel bir film bencede. Bilim kurgu filmlerini seviyorum ne zaman izlesem ufkumu açıyor, aklımda hep bir soru işareti bırakıyor. izlemeyen varsa bencede izlesin :) Teşekkürler paylaşım için .

    YanıtlaSil
  2. Kurgusu çok güzel bir filmdi :))

    YanıtlaSil
  3. Bu filmi ben de hala izlemedim :)) Merak ediyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlediğinde yorumlarını da paylaşır mısıın? İyi seyirler şimdiden. ☺️

      Sil
  4. ÇOk sevdiğim bu filmdi bu. Contact filmini de ben önereyim..

    YanıtlaSil
  5. bunu izledim çoğu yerini de beğendim ama biraz uzun olması ve filmin sonlarına doğru kara delik ve yaş farkları olayı işin içine girince iyice içimi sıkmaya başlamıştı özellikle bu birbilerine kitaplığın arkasından farklı gezegenlerde bakmaları filan biraz aşırı uçuktu ama oyuncular ilan kaliteli idi efektler ilanda öyle. güzel yorumlamışsın ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun olması konusuna kesinlikle katılıyorum sana Sümeyye. Aslında bana ilginç geldi şu yaş teorileri kısmı. Filmi farklı kılmış gibiydi. Film bi fizik teorisine göre uyarlanmış diye duydum. İlginç filmdi. Teşekkür ederim yorumladığın için. 😊

      Sil
  6. Önerin icin tesekkr ederim :) severm bilim kurgu

    YanıtlaSil
  7. hımm listeye alayım. sen deee şeyi izle bak. secret süper star, amir khan, hint filmi, çokzeeel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu haftasonuna izleyeceğim bir film buldum bile sayende.😊

      Sil

 

BİRPEMBESEVER