17 Nisan 2018 Salı

ÖĞRENCİLERİM






Hepsi benim için çok özel. Her birini ayrı ayrı seviyorum. Bazenleri oğlum, kızım diye hitap ettiğim de oluyor onlara. Henüz çocuğum olmasa da kendi çocuklarımmış gibi seviyorum. 

Öğretmen olmak zorluklarıyla birlikte güzellikleri de ardından getiriyormuş meğerse. Özellikle özel çocukların öğretmeni olmak ekstra performans ve çaba gerektiriyormuş. Bunu anladım geriye bıraktığım 4 ayda. 

4 ay demişken, daha dün gibi hatırlıyorum. Yeni işe başlayacağım o anı. Burada seninle paylaştığım heyecanımı. Evet, kabul etmek gerekirse içim de az biraz da endişe vardı. Tecrübe etmiş olduğum eski iş yerimden dolayı. Ama umudumu hiç kaybetmedim ve güzel günlerin beni beklediğine inandım,dua ettim.

Birbirinden özel ve güzel öğrencilerim var. Onlarla gülmek, ağlamak, dertlerini dinleyip, mutluluklarını paylaşmak bambaşka bir şey. Sınıfımın kapısına benden önce koşarak giden öğrencilerimi görmek ister istemez yüzümde kocaman bir tebessüme vesile oluyor. Bazen gözlerim de doluyor. Çok duygusal bir öğretmenim sanırım. 🙈

En güzeli de kollarını açıp size kocaman sarılmaları. Çok masumlar ve aslında bazıları da sevgiye açlar. Hani bir öğrenciye kalem vermiştim. Burada da anlatmıştım nasıl mutlu olduğunu. Derste öğretmenine hep benden bahsediyormuş. Öğretmeni, bunu benimle paylaşınca mutlu oldum. 

Aslında yeryüzündeki her çocuk bir inci gibi. Ben de incilerimi çok seviyorum.


13 yorum:

  1. Dunyanin en guzel duygusu olsa gerek bir bireyi hayata hazirlamanin hazzi. Bu cocuklar, cocuklarimiz yarinlarimiz bizim.

    YanıtlaSil
  2. heeey ne güzeeeel eveeet işini sevmeen. bak o ilk deneyim de sana bi şekilde bişiler katmış oldu işteee, en azından yanii nelerin olmaması gerektiğini gördüün :) bi de baksanaa, son yazımı okusanaaa, ortak öykü yazcaz, yaaa sen de katılsanaaa yaaa :) isterseeen, berlin arkadaşımıza gidip, ben de yazcam de işteğğğğ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seninle aynı düşünüyorum sevgili Deep. Benim için bir tecrübe olmuş oldu hem her şeyde bir hayır vardır değil mi. :)
      Yaa katılmayı çook isterim ama vaktim yok. Ya kabul edersem yazamazsam diye de korktuğumdan geri çekildim. :')

      Sil
    2. zaman anladım. ama bak korkmazsan gelirsin belki yazarsın yaaaa, uzun sürcek daha yanii yirmi yirmibeş kişi oldu, ay öykü kolay gidiyo karmaşık diil, aşk öyküsü oldu, bak yeni bölümleri de ekliyom hep o yazıma, korkulcak bi öykü diil, istersen bikaç cümle bile yazsan yeter kuuu :)

      Sil
    3. Ben de varım o halde Deep ama inşallah güzel şeyler çıkartırım ortaya yaa. :')

      Sil
    4. tımıms sana haber vercem ben sıran gelinceeeee :)

      Sil
  3. Sizin gibi çocuklara iyilik ve paylaşmayı aşılayan öğretmenler oldukça inşallah düzeleceğiz.

    YanıtlaSil
  4. senin gibi özel öğrencilerinin olması benide cidden çok mutlu ediyorlar :) Rabbim utandırmasın ve hakikatten bende burda bizimle paylaştığın günü hatırlıyorum da ne çabuk 4 ay oldu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de ışık hızında geçti 4 ay canım. Zaman ne çabuk geçip gidiyor değil mi :') Teşekkür ederim güzel dileklerin için. *-*

      Sil
  5. Fatiha tüm ayetleri bir seferde indirilmiş olan ilk sure ve kelam olarak kısa olmasına karşın anlam olarak çok büyük muhtevalar içeren yedi ayet olarak mekke zamanında indirilmiştir. Fatiha Süresi yedi ayetinde Allah Teala'ya hamd, O'nun sıfatları, tek ibadet edilecek makam ve tek yardım istenecek olanın Allah Teala olduğu bildirilmekte ve Sîrât-ı Mûstakim yani en doğru yola ulaşılmak için Allaha dua edilmesi ve sapkınların, gazaba uğrayanların yolundan (Allah'a sığınarak) sakınmak istenmesine dair dualar yer almaktadır. Fatiha Suresi bir açıdan bakıldığında ise Allaha nasıl hamd edilecğei ve nasıl dua edileceğinide bize öğretmektedir.Fatiha 'daki ayetler ayrı ayrı incelenirse çok derin anlamlar içerdiği anlaşılacaktır. Fatiha'nın derin muhtevasını anlayabilmek ise tefsirinin okunması ile mümkün olacaktır. Web sitemizde bu konularda bilgiler edinebilirsiniz. Güzel sesli kıraat alimlerinden Fatiha suresini dinlemek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER