4 Mayıs 2018 Cuma

BAREFOOT GEN





Yalınayak Gen. Japonya'nın Hiroşima ve Nagasaki bölgesine atılan atom bombalarının insanların yaşamlarına verdiği acılara, kapanmayan yaraları konu alan anime film.

Çok gerçekçi bir filmdi. Özellikle Hiroşima'ya atılan ilk bombanın tesiri acı vericiydi. Japonya savaş içerisindedir. Hemen hemen her geceleri siren sesleri ile geçmektedir. Savaş uçaklarının sesi Japonya'nın mavi gökyüzündedir. Japonya halkı kıtlık yaşar, sefalet içinde bir yaşam mücadelesi verirler. 

Amerika'nın Hiroşima'ya atacağı bomba ile Gen ve ailesinin içler acısı olan yaşamı daha da kötü ve çaresiz olacaktır. Atılan bombanın tesiri günler, aylar hatta yıllar boyu etkisini gösterir. Çevreye ve havaya yayılan radyasyon ile insanların genleri mutasyon geçirir. Japonya toprakları elverişsiz olur. İnsanlar kıtlık içerisinde iken tekrar ölümle burun buruna gelirler. 



Bir savaşın silinmeyen izlerini, küçük ve bir o kadar da güçlü yürekli Gen'in yaşamından izleyeceksin.

Yine atom bombası ile ilgili bir kitap okumuştum. Japonya'da atom bombasının silinmeyen izleri, bu kitapta bir kızın gerçek yaşam öyküsüyle bizlere sunulmuştu. İlgini çekerse buraya tıkla.

4 yorum:

  1. BAREFOOT GEN eski bir filmmiş adını yazınız sayesinde öğrendim. Konusu ilgimi çekti bulabilirsem izlemek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok eski bir film. Çevirisini zor buldum diyebilirim. İzlenmeye değer bir filmdi. :)

      Sil
  2. hımm sevdiğim konu, izlenebilirmiş ivits :)

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER