22 Mayıs 2018 Salı

KAKTÜSLERİM





''Kaktüslerim canım benim canım benim'' diye bir başlıkta yazı yazdığımı hatırlıyorum önceden. Canım derim onlara, çünkü çok başka severim. Güzel sözler söyler, selam veririm.

Bir sukkulentim vardı hatırlarsan. Evet o da aramızdan ayrıldı. Artık yok. En eskilerden, yaklaşık 8 aydır benimle olanlar; tavşan kulaklı kaktüsüm ve yanındaki tombik kaktüs. 

Biraz daha büyük saksılara alayım dedim onları ama sonra bu fikrimden caydım. Hala daha çok küçükler ve kaktüsler minimalist yaşamayı sevdikleri için de bir süre daha bu küçük saksılarda idare edecekler. Kaktüslerim için toprak ve vitamin almıştık. Topraklarını değiştirdim ve suya ihtiyaçları olduklarını hissettiğimde, dökeceğim suyun içine biraz o vitaminden ilave edip suluyorum.

Aslında bu süreçte kaybettiğim kaktüslerim sayesinde de birçok tecrübe edindim. Mesela sularken gövdeye su değdirmiyoruz. Şırınga ile sulamak, bu küçük saksıdaki kaktüsler için ideal geliyor bana. Sonra, kaktüsler ve sukkulentler zamanla kendilerini salabiliyorlar. Bu yüzden yanlarına çakıl taşlarıyla destek koyabilirsin. Serçe parmağını bitkinin toprağına batırdığında eğer kuru ise toprak, kaktüsünün suya ihtiyacı var demek oluyor bu.

Tavşan kulaklı kaktüsümü çoğaltmak istiyorum. Kulaklardan birini kopararak toprağa gömüyoruz. Bir yandan bu fikri düşünsem de kıyamıyorum.😮
Her bitki gibi kaktüsler ve sukkulentler de ilgi ve bakım istiyorlar. Bitkilerle, toprakla uğraşmak bana ayrıca keyif vermekte. Büyük şehirde yaşamanın stresini de aldığını düşünüyorum.





16 yorum:

  1. Kaktüsleri benden daha çok sevemezsin.:)))🤗
    Şaka şaka benim içinde apayrıdırlar.:) hele bu boyuttaki minik kaktüsler daha bi tatlı oluyorlar geçenlerde sukulent almıştım.:)) yanlardan kendini saldığını fark ettim bende.:) çakıl taşları iyi fikir.:)👍🏼 Ayrıca bu hemen kuruyacak gibi bir iki yaprağını alıp çoğaltmak istiyorum ama cesarete demedim.:))😍 kaktüs denince çok konuşasım geldi.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seviyorum kaktüsleri amaa. *-*
      Sukkulentlerin bakımı daha zor dimi. Bana zor geldi biraz. Bir de minikler ya çok hassas oluyorlar. Ufak bir çarpmadan hemen düşüyor yapraklar. -,- Çoğaltma fikri anne yapraklardan oluyor sanırım. İnşallah yaparsın dilediğin gibi. ^-^

      Sil
    2. Kesinlikle sukulentlerin bakımı daha zor. Kaktüsler kendi hallerinde büyüyorlar.:)😇 doğru söylüyorsun inşaAllah iyi sonuç alırım.:)

      Sil
  2. Ayrıca çok güzel yetiştirmişsin.:))

    YanıtlaSil
  3. çok güzeller bunlar tuğçeee:) bakımı bence zor ama sen iyi iş çıkarmışsın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorum onlarla🙊 Teşekkür ederim ki🙈🌸

      Sil
  4. Ben daha bilgisayar yanına koymaya kaktüs alacağım. Ne tembelim ya :(

    YanıtlaSil
  5. Kaktüsleri güllerden daha samimi bulan bir manyak da benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama ben gülleri de çok severim, sonra papatyaları da sonra laleri de... En iyisi susayım ben bu uzar da uzar. :')

      Sil
  6. Kutu bahane etkimliğyşe sukulent tohumum oldu geçen ay şimdi 40-50 tane minicik pıtırcık var odamda bakalım kaç tanesi tutunacak. Ben de kaktüs sukulent çok severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 ay mı sürüyor ortalama çoğalmaları? Ben de denedim yapraklardan bekliyorum. ^-^

      Sil
  7. Çok şeker görünüyorlar Tuğçe :)) Ve şu ana kadar kaktüs ve sukkulenti aynı şey sanıyordum, cahillik çok zor :D

    YanıtlaSil

 

BİRPEMBESEVER